Na een lange zomer genieten van en op uw boot, is het belangrijk om aan het einde van het seizoen uw boot een onderhoudsbeurt te geven. Vloeistoffen, filters en belangrijke onderdelen moeten worden bijgevuld, gecontroleerd en vervangen.

Blijft uw boot in het water of gaat deze de kant op? Behalve een goede servicebeurt is het noodzakelijk uw boot winterklaar te maken. Zo voorkomt u dat uw boot onnodige schade oploopt.

Het watersportseizoen eindigt ieder jaar met een enorme logistieke operatie in Nederland. Boten worden via water of boottransport naar hun winter ligplaats gebracht. Het is voor het behoud van uw boot beter om deze uit het water te halen. Bijkomend voordeel van op de kant stallen, is dat u na ieder vaarseizoen goed uw onderwaterschip kunt schoonmaken, controleren en voorzien van een nieuwe laag antifouling.

Zaken die aan bod komen bij het winterklaar maken van uw boot

Hoe verleidelijk het ook is om een jaartje over te slaan, jaarlijks onderhoud van uw boot is uitermate belangrijk. Zo bent u gegarandeerd van een zo lang mogelijke levensduur van uw motor en boot. Een slecht onderhouden boot zorgt al snel voor problemen en hogere kosten. Zorg daarom dat ieder jaar uw boot een servicebeurt geeft en uw boot winterklaar maakt:

  • Olie verversen
  • Olie en brandstof filter vernieuwen
  • V-snaar controleren / vervangen
  • Impeller controleren / vervangen
  • Koelvloeistof meten / bijvullen
  • Uitlaatsysteem en overige waterleidingen vorstvrij maken

Mocht u vragen hebben over het onderhoud van uw motorboot of wilt u een transport inplannen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op!